道法自然(Facebook:Fortune Analyzer)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

我想問事業同姻緣

+3
iq_imbalance
小新丁
kan0318
7 posters

10頁(共10頁) 上一頁  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

向下

我想問事業同姻緣 - 頁 10 Empty 回復: 我想問事業同姻緣

發表  kan0318 周日 2月 08, 2009 3:33 pm

恭喜大家凱旋歸來,記得擺相比大家睇睇哦。
kan0318
kan0318
Admin

文章數 : 2914
注冊日期 : 2008-09-24

http://fantasticlife.longluntan.pro

回頂端 向下

我想問事業同姻緣 - 頁 10 Empty 回復: 我想問事業同姻緣

發表  kittyxbeanscatcat 周日 2月 08, 2009 6:57 pm

UN_UN_腳 寫到:我今日都係 7:00am 前跑完喇. 我自己計就跑左 1hr 7 min. 而最辛苦段路都係上 9k 個條天橋. 我自己都好滿意, 第一次跑都可以完成到. 之前有d擔心會俾聖約翰救傷隊抬走 Razz
不過10 KM 都有好多人半途比人抬走左啊.....
我見到有個人係北角時, 同D 救護人員講, 可唔可以送我去醫院...
救護人員同佢講, 你可唔可以自己行出去...因為封左路,
我一路跑, 一路望住佢....到我仆X.......

kittyxbeanscatcat

文章數 : 138
注冊日期 : 2008-11-20

回頂端 向下

發表  kittyxbeanscatcat 周日 2月 08, 2009 10:04 pm

我想問事業同姻緣 - 頁 10 DSC05942
我想問事業同姻緣 - 頁 10 DSC05944我想問事業同姻緣 - 頁 10 DSC05975我想問事業同姻緣 - 頁 10 DSC05977

回頂端 向下

發表  kan0318 周日 2月 08, 2009 10:17 pm

這裡三個人,是否unun腳都在哦?呵呵。
cat姐姐,一看相片,應該在相的右手邊就是妳哦。
kan0318
kan0318
Admin

http://fantasticlife.longluntan.pro

回頂端 向下

發表  kittyxbeanscatcat 周日 2月 08, 2009 10:47 pm

其實我好想大叫UNUN腳, 你係邊啊...
但我又怕羞WOR.....所以冇叫佢出黎....
係啊..右手邊最後生個個係我,
個靚仔係我細佬, 跟住就係我AUNT....
係LEE D 場合, 撞返好多朋友

回頂端 向下

發表  kan0318 周日 2月 08, 2009 10:49 pm

很開心哦,呵呵,得閒參加下呢種活動,人都健康d。
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  kittyxbeanscatcat 周日 2月 08, 2009 10:56 pm

KAN兄,下年一齊參加啊....
除左玩通宵之外, 我未試過咁早起身,
我已經開始左我既八字堂LU

回頂端 向下

發表  kan0318 周日 2月 08, 2009 11:03 pm

kittyxbeanscatcat 寫到:KAN兄,下年一齊參加啊....
除左玩通宵之外, 我未試過咁早起身,
我已經開始左我既八字堂LU

哈哈,留返比妳玩啦,我怕自己會悴死。
好哦,學下八字的基本功吧,對妳有益。
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  kittyxbeanscatcat 周日 2月 08, 2009 11:16 pm

悴死, 彩,
不過唔跑唔知身體好啊...
真係慶幸我仲未有事....因為早短日心跳加速同埋頭赤,
我都好驚有事, 不過都係量力啦...
而家學緊天干同地支啊......

回頂端 向下

發表  kan0318 周日 2月 08, 2009 11:22 pm

kittyxbeanscatcat 寫到:悴死, 彩,

那妳就慢慢學啦,應該難不到妳的。
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  kittyxbeanscatcat 周日 2月 08, 2009 11:26 pm

kan0318 寫到:
kittyxbeanscatcat 寫到:悴死, 彩,

那妳就慢慢學啦,應該難不到妳的。
有少少想暈,
因為佢琴日講十神, 我問過IQ 兄,
佢話係傷官啊, 比肩LEE D 先叫十神,
但係我朋友就教我甲乙木既特性, LEE D 先叫十神
不過我上網SEARCH 唔到資料, 救命

回頂端 向下

發表  kan0318 周日 2月 08, 2009 11:39 pm

甲乙木,呢D叫五行。
十神,就係劫比、印星之類,呢D就係十神,或稱六神。
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  kittyxbeanscatcat 周日 2月 08, 2009 11:50 pm

kan0318 寫到:甲乙木,呢D叫五行。
佢話甲乙木都有特性,
辛金既女仔特別靚...
我好亂啊...
KAN兄一事相求,
我同EX 係唔係唔會再復合

回頂端 向下

發表  kan0318 周日 2月 08, 2009 11:57 pm

kittyxbeanscatcat 寫到:
kan0318 寫到:甲乙木,呢D叫五行。
佢話甲乙木都有特性,
辛金既女仔特別靚...
我好亂啊...
KAN兄一事相求,
我同EX 係唔係唔會再復合

靚與不靚,不是單單的只是辛金,不要信這些東西,
妳和EX方面,我認為在這一、兩年,機會甚微。
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  kittyxbeanscatcat 周一 2月 09, 2009 12:01 am

明白, 等我再研究下
算吧, 反正我同EX開始已經係錯。。
謝謝你。

回頂端 向下

發表  安道人 周一 4月 27, 2009 3:00 am

从各回复帖中,第一次领略了解香港同胞问命和论命的方式,几平实,又有人生大道理,kan哥不时有像禪宗六祖导人向善之语,其胸襟.慈悲心另人佩服. Very Happy

安道人

文章數 : 41
注冊日期 : 2009-04-11

回頂端 向下

發表  kan0318 周二 4月 28, 2009 12:51 am

道人兄,小弟只是市井之流,怎可以和禪宗六祖相比哦?道人兄太高看了小弟。 Very Happy
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  安道人 周三 4月 29, 2009 1:44 am

至於那位警察,很簡單,第一,他應該是貪圖女色,財星旺相,不顧法紀,大膽,命格中,應該是傷官旺,官殺星弱。沒有印星。

剛巧行正傷官大運、財星流年、官殺流月,這就會因財野禍。

串起一齊就是,傷食生財,財生官殺剋自己。

看到这,令我想起胡一鸣先生的命理精论那个中风案例,命主原局有印星,流年官煞.财月.胡先生话财月会克伤印星.官煞就克日主了.我就想晤明:财可生官煞.再生印的.点解财会先克印的呢?年官煞为主气,差不多每个月都在流行,只不过其气强弱而已,这样财月之气应是与官煞之气先接触吧?有时看他的书,干支气与命局.流年.流月.大运的生克路线和先后次序,真搞到头硒晕.
相信很多命理后学亦被呢个先后次序搞晕,故把呢个问题提出,请教于kan哥.并请得闲时再复,谢谢. cheers

安道人

文章數 : 41
注冊日期 : 2009-04-11

回頂端 向下

發表  kan0318 周三 4月 29, 2009 9:20 am

原局與大運的配置真的很難摸索,基本上,流年與流月是先發生的。
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

10頁(共10頁) 上一頁  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章