道法自然(Facebook:Fortune Analyzer)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

大家好 我想我我這個八字係傷宮制殺 定傷官生財

2 posters

向下

大家好 我想我我這個八字係傷宮制殺 定傷官生財 Empty 大家好 我想我我這個八字係傷宮制殺 定傷官生財

發表  awwk 周六 4月 24, 2010 10:24 pm

1982年10月30日2am男
因為食傷多
真係好多胡思亂想
由其係姻緣方面
姻緣方面, 本人會結婚嗎?太太會係點既樣
唔該

(日元) 庚 壬
丑 戌 戌 戌

awwk

文章數 : 6
注冊日期 : 2010-04-24

回頂端 向下

大家好 我想我我這個八字係傷宮制殺 定傷官生財 Empty 回復: 大家好 我想我我這個八字係傷宮制殺 定傷官生財

發表  kan0318 周日 4月 25, 2010 12:36 am

你是食神格,透出財星,為財逢食生。
但地支土太重,會洩弱火氣,所以,首要用木來疏土。
胡思亂想,只因你命格土氣太重,稱為悔火之光,常會有消極的想法。
kan0318
kan0318
Admin

文章數 : 2914
注冊日期 : 2008-09-24

http://fantasticlife.longluntan.pro

回頂端 向下

大家好 我想我我這個八字係傷宮制殺 定傷官生財 Empty 今年財星透干(庚) 又有印星座(木) 會開心d?

發表  awwk 周日 4月 25, 2010 8:42 pm

咁係食神生財定制殺, 都唔知岩做政府工定做生意?
請指教

awwk

回頂端 向下

大家好 我想我我這個八字係傷宮制殺 定傷官生財 Empty 回復: 大家好 我想我我這個八字係傷宮制殺 定傷官生財

發表  kan0318 周日 4月 25, 2010 11:41 pm

你本命有財,有殺,若然生財,你應該會較多問路,也有很多想頭。
但若然是打工,不是不可能,只是會比做生意遜色一點。
kan0318
kan0318
Admin

http://fantasticlife.longluntan.pro

回頂端 向下

大家好 我想我我這個八字係傷宮制殺 定傷官生財 Empty 多謝師兄回覆

發表  awwk 周日 4月 25, 2010 11:45 pm

而家本身打工中
目前還未有任何做生意既方向
所以想知多一D

awwk

回頂端 向下

發表  kan0318 周一 4月 26, 2010 12:51 am

明白,若然大運對食神不利,那麼當然這部份沒有發揮呢
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  awwk 周三 4月 28, 2010 12:22 am

Thank you so much 師兄

awwk

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章