道法自然(Facebook:Fortune Analyzer)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

今日初次體驗實戰幫人算命的壓力!

3 posters

向下

今日初次體驗實戰幫人算命的壓力! Empty 今日初次體驗實戰幫人算命的壓力!

發表  基利仔 周日 6月 07, 2009 7:46 pm

之前一路都係向網上面幫人算,可以慢慢諗,算錯左最多咪唔回覆佢,冇咩大不了,可以話係完全冇壓力.
但今日實戰,同d客仔面對面親身算命,真係完全兩個世界.
睇得慢,d客仔又串你"咩咁慢ga".
算得唔準,d客仔又串你"唔準喎,你識唔識ga".
心理壓力真係非常大,全部都係唔識0既人,面對面果種壓力,真係完全唔可能同網上算命相比.
就算平時係網上算得準,到實戰時,真係好易失算,因為臨場壓力係大得好緊要,平時識得睇0既八字,臨場可以睇唔明.......
不過,我今日總算上左寶貴0既一堂,又用八字算命,又用紫微斗數算命,又擇埋日,真係學到野,學到出錯的應變技巧,點樣去兜!!!!

基利仔

文章數 : 49
注冊日期 : 2009-04-26

回頂端 向下

今日初次體驗實戰幫人算命的壓力! Empty 回復: 今日初次體驗實戰幫人算命的壓力!

發表  kan0318 周日 6月 07, 2009 10:37 pm

對,網上世界與現實是真實的兩回事,好像我和同學仔算命一樣,
需然沒有收費,但一樣要認真的推算,絲毫不差,但至少限度,
一語要道出命中有甚麼明顯之處,放心吧,基利兄,經驗可累積的。
kan0318
kan0318
Admin

文章數 : 2914
注冊日期 : 2008-09-24

http://fantasticlife.longluntan.pro

回頂端 向下

今日初次體驗實戰幫人算命的壓力! Empty 回復: 今日初次體驗實戰幫人算命的壓力!

發表  kan0318 周日 6月 07, 2009 10:38 pm

基利兄,我懷疑串你的人,應該是有備而來,應該是行家?
kan0318
kan0318
Admin

http://fantasticlife.longluntan.pro

回頂端 向下

發表  基利仔 周日 6月 07, 2009 11:00 pm

kan0318 寫到:基利兄,我懷疑串你的人,應該是有備而來,應該是行家?
係我算錯野....
老實講, 我今日係唔多掂, 因為對住d客仔, 壓力真係好大.
平時你話幫d朋友算, 就算話當面算, 都唔有咩壓力, 因為大家係fd, 算錯左講返就得, 唔會計較.
但係對住d客, 真係好難頂, 果種壓力, 完全唔可以用同fd算命果種黎比較.
算得慢, 佢地真係串你"咩你咁慢ga, 要等幾耐"
算錯野, "你識唔識ga, 算唔準0既"
比人串時, 壓力會更加大, 真係好難頂的....會更加易算錯, 好打擊信心的.
失左信心, 成個turn會hi哂野.....

基利仔

回頂端 向下

發表  kan0318 周日 6月 07, 2009 11:46 pm

我那些同學仔,都係第一次算,假如我算錯,仲要對住大家幾個月,你都咪話唔驚,哈哈。
基利兄,看來你也要多兼學面相,面相合參,應該對你有幫助。

基利兄,你點收費?
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  基利仔 周一 6月 08, 2009 12:02 am

kan0318 寫到:我那些同學仔,都係第一次算,假如我算錯,仲要對住大家幾個月,你都咪話唔驚,哈哈。
基利兄,看來你也要多兼學面相,面相合參,應該對你有幫助。

基利兄,你點收費?

free of charge.....個當口不是我的, 我只是去別人的當口算命

基利仔

回頂端 向下

發表  kan0318 周一 6月 08, 2009 12:22 am

明白,這機會實在是難得,基利兄,你認為這門生意有得做嘛?
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  基利仔 周四 6月 11, 2009 1:28 am

kan0318 寫到:明白,這機會實在是難得,基利兄,你認為這門生意有得做嘛?
有得做, 香港地越黎越多人對玄學有研究, 不論是幫人算命/教授呢門學問0既, 都可以好吃香.
不過, 講到尾咪又係條命, 你條命岩做呢行0既自然會做到呢行.
好似銅鑼灣個X仙姑咁, 擺明係神X, 但係大把人聽佢老點, 咪就係你岩做呢行就自然做呢行.

基利仔

回頂端 向下

發表  kan0318 周四 6月 11, 2009 1:47 am

也許,真正懂五行、陰陽的算命的人實在是太少,但神棍就滿天飛,
世上,失意人有很多,缺乏理智的人,也不少,
我們學命的,有一個優勝之處,就是能夠冷靜、理智的分析命理,
來問命的,大多是不夠冷靜,對自己沒有信心的人,

而偏偏,因為這些失意人覺得自己很失敗、很迷惘,
但剛巧,神棍們又懂得心理戰,他們認為來親問命的,一定是有個謎,
又剛巧,這些神棍又很懂說話,甚麼希望在明天,明天會更好,你條命不差,只是流年差,
你大運不錯,只是流年稍為失色.........

又偏偏,命主只喜愛聽一些毫無建樹,一味奉承的說話,但自己又不肯面對現實,
所以,命師可以發展的理由,不是因為技術問題,而是這些沒有理智的人,實在就是太多.......
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  小新丁 周四 6月 11, 2009 8:44 pm

kan0318 寫到:也許,真正懂五行、陰陽的算命的人實在是太少,但神棍就滿天飛,
世上,失意人有很多,缺乏理智的人,也不少,
我們學命的,有一個優勝之處,就是能夠冷靜、理智的分析命理,
來問命的,大多是不夠冷靜,對自己沒有信心的人,

而偏偏,因為這些失意人覺得自己很失敗、很迷惘,
但剛巧,神棍們又懂得心理戰,他們認為來親問命的,一定是有個謎,
又剛巧,這些神棍又很懂說話,甚麼希望在明天,明天會更好,你條命不差,只是流年差,
你大運不錯,只是流年稍為失色.........

又偏偏,命主只喜愛聽一些毫無建樹,一味奉承的說話,但自己又不肯面對現實,
所以,命師可以發展的理由,不是因為技術問題,而是這些沒有理智的人,實在就是太多.......
這就是緣,就是你的機緣,哈哈
緣又是玄中之緣 大家加油啦
小新丁
小新丁

文章數 : 420
注冊日期 : 2008-09-25

回頂端 向下

發表  kan0318 周五 6月 12, 2009 12:34 am

小新丁,近來何好?別來無恙嘛?
豬流感帶來的假期,你應該不能受惠吧?

Very Happy
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  小新丁 周五 6月 12, 2009 11:08 pm

kan0318 寫到:小新丁,近來何好?別來無恙嘛?
豬流感帶來的假期,你應該不能受惠吧?

Very Happy
多謝關心~正在考試中,仲有一個禮拜 Sleep
好彩中學唔使停...唔係暑假又遲放...
小新丁
小新丁

文章數 : 420
注冊日期 : 2008-09-25

回頂端 向下

發表  kan0318 周六 6月 13, 2009 12:45 am

那你要努力哦,有無把握合格?
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章