道法自然(Facebook:Fortune Analyzer)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

想問下開張吉日

2 posters

向下

想問下開張吉日 Empty 想問下開張吉日

發表  sleepmen 周日 4月 19, 2009 10:04 pm

我屋企買左本"2009年楊天命運程"入面提到2009年5月10日都係開張吉日

但我再睇返我本日歷5月10日係忌開市,,,夠竟係點??

仲有我先排睇相,,佢話女仔收銀最好係門口既左手邊,,男仔係右手邊....仲叫我係枱上放3支富貴竹,

有冇聴過呢d講法哦??

sleepmen
訪客

回頂端 向下

想問下開張吉日 Empty 回復: 想問下開張吉日

發表  kan0318 周日 4月 19, 2009 10:42 pm

擇日是比較高技巧的,楊天命、日記簿未必會準確。
一間鋪頭的財位是固定,無論男女,只要財位準確,基本上是沒有影響的。
kan0318
kan0318
Admin

文章數 : 2914
注冊日期 : 2008-09-24

http://fantasticlife.longluntan.pro

回頂端 向下

發表  SLEEPMEN 周日 4月 19, 2009 11:06 pm

下....咁難既咩??5係通常睇通勝就可以咩....><

財位係未指今年09年既財位??

SLEEPMEN
訪客

回頂端 向下

發表  kan0318 周日 4月 19, 2009 11:30 pm

睇通勝都可以,但妳只說是楊天命運程、日曆。
財位不是今年的財位,恕我不能很詳細的講解。
kan0318
kan0318
Admin

http://fantasticlife.longluntan.pro

回頂端 向下

發表  aku8524 周日 4月 19, 2009 11:34 pm

SLEEPMEN 寫到:下....咁難既咩??5係通常睇通勝就可以咩....><

財位係未指今年09年既財位??

財位係要計你個單位的座向WO.唔單係流年架.想問下開張吉日 052_
aku8524
aku8524

文章數 : 778
注冊日期 : 2008-09-25

回頂端 向下

發表  SLEEPMEN 周日 4月 19, 2009 11:46 pm

TO:kan

睇通勝,,OK~~咁我去買本睇下先~~^^THANKS~~

TO:aku

知道坐向就可以計財位?OK~~THX~~睇我去睇下佢坐向係咩先~~咁係未都係只有通勝先有得查財位GA???

THANKS^^

SLEEPMEN
訪客

回頂端 向下

發表  kan0318 周日 4月 19, 2009 11:47 pm

其實真的很難三言兩語講解得清楚,財位之餘,還要看門前是甚麼,左邊是甚麼,右邊是甚麼,門前是甚麼,靠山又怎樣....
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  aku8524 周日 4月 19, 2009 11:52 pm

咁係未都係只有通勝先有得查財位GA???-------通勝無得計財位架WO想問下開張吉日 059_
你係屋企正中央計下屋企大門的座向,再係門外,面向大門,計個座向.
寫埋你個單位係七運定八運樓啦.想問下開張吉日 020_bingo
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  SLEEPMEN 周日 4月 19, 2009 11:52 pm

OH~~ MY 吉~~咁米姐係有排學...... Shocked

SLEEPMEN
訪客

回頂端 向下

發表  kan0318 周日 4月 19, 2009 11:54 pm

看妳天份有多高 Surprised
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  SLEEPMEN 周一 4月 20, 2009 12:03 am

TO: aku

我屋企?我屋企大門係"東北",,但間店未知...

計下屋企大門的座向?係未指佢既度數???

SLEEPMEN
訪客

回頂端 向下

發表  aku8524 周一 4月 20, 2009 12:04 am

SLEEPMEN 寫到:OH~~ MY 吉~~咁米姐係有排學...... Shocked

有排學 Question 叫你計個三條數先咋WO.想問下開張吉日 019_
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  SLEEPMEN 周一 4月 20, 2009 12:06 am

TO:KAN

天份應該奇低...哈哈~~冇乜悟性....

SLEEPMEN
訪客

回頂端 向下

發表  aku8524 周一 4月 20, 2009 12:06 am

SLEEPMEN 寫到:TO: aku

我屋企?我屋企大門係"東北",,但間店未知...

計下屋企大門的座向?係未指佢既度數???

你有兩個單位要計架.
咁你度好先啦.
係丫,俾佢個度數丫.想問下開張吉日 023_
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  SLEEPMEN 周一 4月 20, 2009 12:18 am

哈~~好~~~THANKS~~

屋企大門的座向約20度~~但間店...我仲未去用指南針睇過

等我聴日或後日去睇下先得

KAN兄話仲要計埋背靠同埋隔離左右~~~HAHA~~勁多野~~~
而我悟性又低WO~~~我想好似打機咁加多D悟性><

不過我背靠係大廈,大廈再行遠少少係碼頭(海),,左邊係大廈單位,,右邊係賣木材

SLEEPMEN
訪客

回頂端 向下

發表  SLEEPMEN 周一 4月 20, 2009 12:24 am

左邊係大廈單位大門,,但間大廈好似冇乜人住...佢起左好耐都冇公開發售,,係近期先開始發售

SLEEPMEN
訪客

回頂端 向下

發表  aku8524 周一 4月 20, 2009 12:25 am

屋企大門的座向約20度~~你企係屋企中央計架. Question
另一條數係面向門口計呢 Question
間屋係咩運樓 Question
以上三條數齊先幫到你計WO
你有無羅庚架.埋求其亂度想問下開張吉日 092_兼左位既數我唔識計架la
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  SLEEPMEN 周一 4月 20, 2009 12:29 am

羅庚@口@OH~~~MY 吉

我用指南針 Sad

SLEEPMEN
訪客

回頂端 向下

發表  aku8524 周一 4月 20, 2009 12:30 am

SLEEPMEN 寫到:左邊係大廈單位大門,,但間大廈好似冇乜人住...佢起左好耐都冇公開發售,,係近期先開始發售

依家係計你自己間店&屋企既財位者,人地個D單位點係唔關事既.
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  kan0318 周一 4月 20, 2009 12:36 am

如果sleepmen唔識,我還是建議妳唔好搞咁多,因為我們講妳聽是一件事,自己領悟多少,又是另一件事。
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  sleepmen 周一 4月 20, 2009 12:37 am

哦哦~~哈哈~~但我用指南針炸~~~

sleepmen
訪客

回頂端 向下

發表  sleepmen 周一 4月 20, 2009 12:49 am

嗯~~也對的~~哈哈~~~
謝謝aku and kan兄^^

sleepmen
訪客

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章