道法自然(Facebook:Fortune Analyzer)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

自占:與太太明年內會唔會有小朋友?

3 posters

向下

自占:與太太明年內會唔會有小朋友? Empty 自占:與太太明年內會唔會有小朋友?

發表  黑仔 周一 1月 03, 2011 5:40 pm

自占:與太太明年內會唔會有小朋友?

時日月年  空 驛 桃 貴 羊
      亡 馬 花 人 刃
壬己甲庚  寅 亥 午 子 未
申酉申寅  卯     申  
         坎水三世卦:水火既濟      坎水三世卦:水火既濟

【六獸】【伏  神】  【 本  卦 】        【 變  卦 】
 勾陳        應兄弟─ ─戊子水     戊子水 兄弟─ ─應兄弟
 朱雀         官鬼───戊戌土     戊戌土 官鬼─── 官鬼
 青龍         父母─ ─戊申金     戊申金 父母─ ─ 父母
 玄武 妻  戊午火 世兄弟───己亥水     己亥水 兄弟───世兄弟
 白虎         官鬼─ ─己丑土     己丑土 官鬼─ ─ 官鬼
 螣蛇         子孫───己卯木     己卯木 子孫─── 子孫

黑仔

文章數 : 40
注冊日期 : 2011-01-03

回頂端 向下

自占:與太太明年內會唔會有小朋友? Empty 回復: 自占:與太太明年內會唔會有小朋友?

發表  fai 周一 1月 03, 2011 6:33 pm

黑仔兄, 六爻不動 ! 好像 "抆" 啲 !

fai

文章數 : 34
注冊日期 : 2010-10-16

回頂端 向下

自占:與太太明年內會唔會有小朋友? Empty 回復: 自占:與太太明年內會唔會有小朋友?

發表  kan0318 周一 1月 03, 2011 11:43 pm

六支爻也不動,再加上子孫入空亡,難矣。
kan0318
kan0318
Admin

文章數 : 2914
注冊日期 : 2008-09-24

http://fantasticlife.longluntan.pro

回頂端 向下

發表  黑仔 周二 1月 04, 2011 12:39 am

謝謝兩位大師...... 嗚金收兵~~

黑仔

回頂端 向下

發表  fai 周二 1月 04, 2011 2:02 pm

明年卯年填實子孫 .... 應子水原神動生子孫就可以 ! 巳月沖亥水, 伏神午火沖子應 ~ Kan 兄点睇 ?

fai

文章數 : 34
注冊日期 : 2010-10-16

回頂端 向下

發表  kan0318 周五 1月 07, 2011 12:16 am

Fai兄,或許明年再卜一卦才能知曉。
kan0318
kan0318
Admin

文章數 : 2914
注冊日期 : 2008-09-24

http://fantasticlife.longluntan.pro

回頂端 向下

發表  黑仔 周五 1月 07, 2011 12:35 am

謝謝兩位大師高見

黑仔

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章