道法自然(Facebook:Fortune Analyzer)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

屬土的人今年要小心財運?

2 posters

向下

屬土的人今年要小心財運? Empty 屬土的人今年要小心財運?

發表  aku8524 周二 2月 24, 2009 11:07 pm

未必呱,比劫幫身,合夥齊搵齊分,財係小左,但有進帳,好過財多,但自己又食唔到.
一個人點叻都係要靠人,靠team work既.
團體力量比起個人力量來得更大.

ok,既然係己丑幹支同氣,就以一年時間來睇是否屬土的人今年要小心財運.
aku8524
aku8524

文章數 : 778
注冊日期 : 2008-09-25

回頂端 向下

屬土的人今年要小心財運? Empty 回復: 屬土的人今年要小心財運?

發表  kan0318 周二 2月 24, 2009 11:10 pm

這些只是片面之詞,不用上心,如果財有官殺護,有傷食生財又怎樣?
劫比可剋到財星嗎?
kan0318
kan0318
Admin

文章數 : 2914
注冊日期 : 2008-09-24

http://fantasticlife.longluntan.pro

回頂端 向下

屬土的人今年要小心財運? Empty 回復: 屬土的人今年要小心財運?

發表  aku8524 周二 2月 24, 2009 11:14 pm

kan0318 寫到:這些只是片面之詞,不用上心,如果財有官殺護,有傷食生財又怎樣?
劫比可剋到財星嗎?

係架,無錯丫.
原本想係個blog度留言,但睇完都係在此留言好D Very Happy
well,諗真D,其實佢個篇文,都係一個吸引多D人問佢八字的gimmick來架. Very Happy
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  kan0318 周二 2月 24, 2009 11:18 pm

算啦,但他只是出於善意之心,順道晒晒料,我也有留言給他哦。
由於不少人一聽見破財,又不知自己是否屬土,他就有生意了。
kan0318
kan0318
Admin

http://fantasticlife.longluntan.pro

回頂端 向下

發表  aku8524 周二 2月 24, 2009 11:35 pm

kan0318 寫到:算啦,但他只是出於善意之心,順道晒晒料,我也有留言給他哦。
由於不少人一聽見破財,又不知自己是否屬土,他就有生意了。

睇左你的留言啦------睇完反爾感覺到一個爸爸對仔女的細心 Very Happy
他就有生意了------無錯.
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  kan0318 周二 2月 24, 2009 11:42 pm

每個命師,不同的特性,批斷的著眼點會不同,很特別。
假設,命師本身愛財,無論甚麼客人到來,命師也會覺得命主問財為主。
命師本性是愛好女色,無論甚麼男人到來,都會注重男性的姻緣、女緣
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  aku8524 周二 2月 24, 2009 11:50 pm

kan0318 寫到:每個命師,不同的特性,批斷的著眼點會不同,很特別。
假設,命師本身愛財,無論甚麼客人到來,命師也會覺得命主問財為主。
命師本性是愛好女色,無論甚麼男人到來,都會注重男性的姻緣、女緣

無錯.明白你意思.
其實佢每日奔波,都係求更多的財。
所以潛移默化左都唔出奇。
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  kan0318 周二 2月 24, 2009 11:55 pm

所以,為何和尚、修行者的批算會較客觀,因為他們六根清靜。
現代人可以嗎?應該可以,但這類人為數應該不多。
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  aku8524 周三 2月 25, 2009 12:01 am

kan0318 寫到:所以,為何和尚、修行者的批算會較客觀,因為他們六根清靜。
現代人可以嗎?應該可以,但這類人為數應該不多。

但調返轉講,修行者的批算未必跟得上社會節奏,因而不入流的情況都有.
大家生活在大都會,求的莫非係個幾樣野.財同感情對都市人來講息息相關.
來者不用問,大概都知你想問咩啦. Rolling Eyes
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  kan0318 周三 2月 25, 2009 12:08 am

哈哈,一些些吧,我曾經算過有個命例,女性,乙木日元,庚在時干,乙庚合,我合埋眼就問,06年妳姻緣不好,
她說,我從來都無拍過拖,我只想問事業....這下我真的是當頭捧喝。

所以,由於八字象數太多,我們也不可以鐵口判斷,
看到八字中,有那樣生、剋是比較明顯的,就盡量依著去問,
不要太離題,還有,面對面的通常會比較容易判斷。
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  aku8524 周三 2月 25, 2009 12:12 am

kan0318 寫到:哈哈,一些些吧,我曾經算過有個命例,女性,乙木日元,庚在時干,乙庚合,我合埋眼就問,06年妳姻緣不好,
她說,我從來都無拍過拖,我只想問事業....這下我真的是當頭捧喝。

所以,由於八字象數太多,我們也不可以鐵口判斷,
看到八字中,有那樣生、剋是比較明顯的,就盡量依著去問,
不要太離題,還有,面對面的通常會比較容易判斷。

係lo,邊有似得係U記個個post,一斷即中,知人死老公又剖腹產子.
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  kan0318 周三 2月 25, 2009 12:20 am

又係生意手法之一,"幾十蚊,斷事如神"
他當時和命主的對話,真的只是得這兩句嗎?我認為不會囉,
財官旺相,應該是官剋日主自己,為何會死老公呢?
就當係死老公吧,庚金是夫星,為何又不是死在丙戌年呢?

牛頭不搭馬咀,如果他真的是這樣利害,為何以前U記的網友出POst又不見他一刀定江山呢?
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  aku8524 周三 2月 25, 2009 12:32 am

kan0318 寫到:又係生意手法之一,"幾十蚊,斷事如神"
他當時和命主的對話,真的只是得這兩句嗎?我認為不會囉,
財官旺相,應該是官剋日主自己,為何會死老公呢?
就當係死老公吧,庚金是夫星,為何又不是死在丙戌年呢?

牛頭不搭馬咀,如果他真的是這樣利害,為何以前U記的網友出POst又不見他一刀定江山呢?

哈哈 Laughing 埋係.
我諗佢套左好耐,才得答案 Very Happy
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  kan0318 周三 2月 25, 2009 12:37 am

我認為是已經有網友已經估中答案,他之後才再創作一個出來。

再想想,08年年中死老公,怎會在09年預測來年運氣呢?

除非死的這個跟本不是老公,是情夫,哈哈。

我可以做金田一。
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  aku8524 周三 2月 25, 2009 12:51 am

kan0318 寫到:我認為是已經有網友已經估中答案,他之後才再創作一個出來。

再想想,08年年中死老公,怎會在09年預測來年運氣呢?

除非死的這個跟本不是老公,是情夫,哈哈。

我可以做金田一。

哈哈,咁都俾你諗到,犀利啦.金田kan Very Happy
睇佢個post,九唔搭八.
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  kan0318 周三 2月 25, 2009 12:53 am

我另可幫些真正有需要的網友。
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  aku8524 周三 2月 25, 2009 12:57 am

kan0318 寫到:我另可幫些真正有需要的網友。

寧可 Idea
但我有玩佢05年的競猜。我又唔信佢又睇到人地剖腹生產的同時又割瘤。
aku8524
aku8524

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章