道法自然(Facebook:Fortune Analyzer)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

占人來左未

2 posters

向下

占人來左未 Empty 占人來左未

發表  aku8524 周二 2月 24, 2009 10:10 pm

機管局最近玩神秘客,搞到D同事神經衰弱,想占神秘客來左未.
幾時來,我會唔會中.
想以24,2占,庚子日.
謝謝
aku8524
aku8524

文章數 : 778
注冊日期 : 2008-09-25

回頂端 向下

占人來左未 Empty 回復: 占人來左未

發表  kan0318 周二 2月 24, 2009 11:05 pm

aku8524 寫到:機管局最近玩神秘客,搞到D同事神經衰弱,想占神秘客來左未.
幾時來,我會唔會中.
想以24,2占,庚子日.
謝謝

出生:24,2 年 性别:女 占事:來人
排卦:元亨利贞网六爻在线排盘系统   http://www.china95.net
公历起卦时间:2009年2月24日22时48分 (报双数起卦-动爻加时辰)
农历:己丑年正月三十日亥时
立春:2009年02月04日00时52分
惊蛰:2009年03月05日19时02分
干支:己丑年 丙寅月 庚子日 丁亥时  (日空:辰巳)
神煞:驿马-寅 桃花-酉 日禄-申 贵人-丑,未

坤宫:地泽临         坤宫:地雷复 (六合) 
六神  伏神   本    卦         变    卦
腾蛇       子孙癸酉金 ▅▅ ▅▅      子孙癸酉金 ▅▅ ▅▅  
勾陈       妻财癸亥水 ▅▅ ▅▅ 应    妻财癸亥水 ▅▅ ▅▅  
朱雀       兄弟癸丑土 ▅▅ ▅▅      兄弟癸丑土 ▅▅ ▅▅ 应
青龙       兄弟丁丑土 ▅▅ ▅▅      兄弟庚辰土 ▅▅ ▅▅  
玄武       官鬼丁卯木 ▅▅▅▅▅ 世 ○→ 官鬼庚寅木 ▅▅ ▅▅  
白虎       父母丁巳火 ▅▅▅▅▅      妻财庚子水 ▅▅▅▅▅ 世

此卦世爻需扶。
忌神:寅、酉、丑、巳
用神:亥

占來人,看應爻,世持官鬼需旺相,但化退神,工作上,上司帶來不少壓力,自己煩心事甚多,玄武又主匪盜暗昧之事,這神秘人,照卦象來看,已經出現在妳身邊,應該是男性,在東方,應方為亥水,為用神,背後是有位女性操縱著這神秘人,但這女性是善意的,只是這神秘人來意不善,巳火落入空亡,對世爻無損,即對Aku沒有傷害,反而世爻動剋丑土兄弟,兄弟主同事,小心身邊人搧動妳與同事之間的關係,搞離間。
kan0318
kan0318
Admin

文章數 : 2914
注冊日期 : 2008-09-24

http://fantasticlife.longluntan.pro

回頂端 向下

發表  aku8524 周二 2月 24, 2009 11:30 pm

對Aku沒有傷害------最緊要呢點者.唔中係最好的.
背後是有位女性操縱著這神秘人,但這女性是善意的------係WO,埋係trainng的上司lo. Very Happy 但呢D公司機密野,佢唔會透露個神秘客幾時來.來緊都會一路玩呢個遊戲落去啦.
兄弟主同事,小心身邊人搧動妳與同事之間的關係,搞離間。-------事非度度都有架la,我日日返工,開開心心就一日架啦.同埋出來社會都一段日子啦.應該handle到呢D問題,好小事者. Very Happy

kan,thanks for telling me,result出來後,我會係呢度回覆返.
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  kan0318 周二 2月 24, 2009 11:35 pm

我意思是這神秘人會搞煽動,因為玄武主暗昧之事,誰說是非者,便是是非人。
寅木為忌,這人應該是高高瘦瘦,男人來的。
kan0318
kan0318
Admin

http://fantasticlife.longluntan.pro

回頂端 向下

發表  aku8524 周二 2月 24, 2009 11:43 pm

kan0318 寫到:我意思是這神秘人會搞煽動,因為玄武主暗昧之事,誰說是非者,便是是非人。
寅木為忌,這人應該是高高瘦瘦,男人來的。
暗昧-----係一定架啦,佢唔會公開自己身份.
這神秘人會搞煽動-------照計應該唔會WO,我睇過佢計分的marking scheme,只不過係一個幾分鐘的過客,客觀的.
你睇到的會唔會係我公司內部的人事糾紛.但都好少牽涉到我的.
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  kan0318 周二 2月 24, 2009 11:49 pm

因為世爻是妳,世持官鬼,又發動,所以,需對妳無傷害,但也要留意一下。
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  aku8524 周二 2月 24, 2009 11:53 pm

kan0318 寫到:因為世爻是妳,世持官鬼,又發動,所以,需對妳無傷害,但也要留意一下。

下個月就有result架啦,到時回饋返係呢度俾大家參考啦. Very Happy
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  kan0318 周二 2月 24, 2009 11:58 pm

唔係喎,呢兩個月,是妳的三會局,但幸好天干透印星,妳有驚無險。
反而土受傷,土在年支,土又主年長朋友,妳留意下吧。
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  aku8524 周三 2月 25, 2009 12:08 am

kan0318 寫到:唔係喎,呢兩個月,是妳的三會局,但幸好天干透印星,妳有驚無險。
反而土受傷,土在年支,土又主年長朋友,妳留意下吧。

到頭來都係用返八字來解 Twisted Evil
其實我都係度諗,會唔會有個男長輩,下個月要走.
Sad 同埋明天辛丑日,我驚事由明日起.
但係咩事我又睇唔到.
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  kan0318 周三 2月 25, 2009 12:15 am

卜卦是我的輔助,八字我比較熟悉,當我解不通時,再用八字,情況是一致的 ,沒有矛盾Very Happy
辛丑日,丙火還運作中,丙合辛,只是印星受合,辛金也發揮不了作用,似乎沒有特別。
反而在壬寅日,是丙寅月的丙火會暫時停止運作,身弱財破印,破財兼夾有煩心事。
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  aku8524 周三 2月 25, 2009 12:29 am

kan0318 寫到:卜卦是我的輔助,八字我比較熟悉,當我解不通時,再用八字,情況是一致的 ,沒有矛盾Very Happy
辛丑日,丙火還運作中,丙合辛,只是印星受合,辛金也發揮不了作用,似乎沒有特別。
反而在壬寅日,是丙寅月的丙火會暫時停止運作,身弱財破印,破財兼夾有煩心事。

你指我嗎,但照睇支卦,唔關我事,應該唔會太大獲.
只是男性長輩個度,我估係公司男上司大獲.
但邊個?因咩事?使唔使走?就唔知.
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  kan0318 周三 2月 25, 2009 12:39 am

要知這麼詳細,看來我功力至此, Very Happy
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  aku8524 周三 2月 25, 2009 12:49 am

[quote="kan0318"]要知這麼詳細,看來我功力至此, Very Happy[/quote

下個月知道時回饋. Very Happy
我上司今天都未得閒過.所以未有佢八字.
大家只是勿勿講兩句就走左. Very Happy
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  aku8524 周五 2月 27, 2009 12:38 am

kan0318 寫到:要知這麼詳細,看來我功力至此, Very Happy

老細話神秘客今個月唔來,下個月先來.
D同事真係俾佢玩死la.
下個月又要起多支卦添.
因為個report對老細的表現報告好緊要.
所以成間公司都俾佢搞到好緊張. Evil or Very Mad
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  kan0318 周五 2月 27, 2009 12:46 am

下個月?如果係下個月,就肯定同事遭央。
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  aku8524 周五 2月 27, 2009 12:49 am

kan0318 寫到:下個月?如果係下個月,就肯定同事遭央。

肯定係同事遭殃?
really?
但會唔會唔關我事?
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  kan0318 周五 2月 27, 2009 12:53 am

再下個月起多支卦吧。
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  aku8524 周五 2月 27, 2009 12:55 am

kan0318 寫到:再下個月起多支卦吧。

ok Twisted Evil
aku8524
aku8524

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章