道法自然(Facebook:Fortune Analyzer)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

突然發現

4 posters

1頁(共2頁) 1, 2  下一步

向下

突然發現 Empty 突然發現

發表  aku8524 周六 2月 07, 2009 12:28 am

香港藝人湯盈盈涉酒後駕車致兩男女受傷被拘捕
中新網12月2日電 據香港《大公報》報道,香港無線女藝人湯盈盈11月30日晚涉嫌酒後駕駛在西貢公路出事,于交通燈位前未及煞停,將一輛停下的電單車撞及,導致兩男女受傷送院。湯盈盈事後被警方拘捕,準以五千元保釋,明年二月返警署報到。

2.
林曉培涉醉駕撞死護士 文章日期:2007年6月7日
【明報專訊】近年已少於露面的台灣藝人林曉培,昨天清晨5時許涉無牌兼醉酒駕車,行經台北市南京東路五段和東興路口時,不慎撞上騎電單車準備上班的護士林淑娟,致她當場死亡。事後警方驗出林曉培的酒精值高達1.10,超過法定標準值0.25的4倍,悔恨莫及的林曉培哭紅了眼,一直低頭,不斷啜泣、情緒激動說:「對不起!」
兩者的相似處都係醉駕.
兩者的相似處都不是撞到其他車輛......而都是撞到電單車
再看看兩者的樣子相似到.......well......宛如一個模,分得出誰是誰嗎
突然發現 Shino
突然發現 Ying2
再看看兩者的八字:

林曉培: 09/12/1973 日主:己卯 月柱:甲子 年柱:癸丑 撞車在丁亥年丙午月
湯盈盈: 30/06/1975 日主:丁未 月柱:壬午 年柱:乙卯 撞車在戊子年甲子月

兩者都是月柱正官來合日主,而出事則在沖月支的時候.
aku8524
aku8524

文章數 : 778
注冊日期 : 2008-09-25

回頂端 向下

突然發現 Empty 回復: 突然發現

發表  UN_UN_腳 周六 2月 07, 2009 12:34 am

aku 姐, 你觀察力好強. 佩服佩服 Very Happy

UN_UN_腳

文章數 : 190
注冊日期 : 2008-12-06

回頂端 向下

發表  kan0318 周六 2月 07, 2009 12:40 am

利害,利害,不過,我相信aku姐姐的資料來源。
至於是否因為月令對沖問題而撞車,我暫時還未細看。
kan0318
kan0318
Admin

文章數 : 2914
注冊日期 : 2008-09-24

http://fantasticlife.longluntan.pro

回頂端 向下

發表  aku8524 周六 2月 07, 2009 12:53 am

kan0318 寫到:利害,利害,不過,我相信aku姐姐的資料來源。
至於是否因為月令對沖問題而撞車,我暫時還未細看。

湯盈盈的時辰我就無啦.
林曉培的八字我就有.但要時間找找 Very Happy
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  aku8524 周六 2月 07, 2009 12:54 am

UN_UN_腳 寫到:aku 姐, 你觀察力好強. 佩服佩服 Very Happy

幾啦,HAHA,多謝稱讚.
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  aku8524 周六 2月 07, 2009 12:59 am

BTW,第一張大頭相是林曉培.第二張是湯盈盈的,看她心口的無線三色貼紙應該估到啦係埋.
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  kan0318 周六 2月 07, 2009 1:02 am

Aku姐姐一出手,我都要比面佢。
kan0318
kan0318
Admin

http://fantasticlife.longluntan.pro

回頂端 向下

發表  UN_UN_腳 周六 2月 07, 2009 1:02 am

好邪! 睇左aku 姐個post個張湯盈盈既想. 忽然覺得個樣有d似個舊同事. 去facebook睇下佢個生日, 再轉為八字. 點知發現.......... Shocked

正印    正官    日主        
 丙辰    甲午    己未

正官合日元天干....... Shocked

佢個樣真係有d似你post果幅相 Shocked

UN_UN_腳

回頂端 向下

發表  aku8524 周六 2月 07, 2009 1:05 am

UN_UN_腳 寫到:好邪! 睇左aku 姐個post個張湯盈盈既想. 忽然覺得個樣有d似個舊同事. 去facebook睇下佢個生日, 再轉為八字. 點知發現.......... Shocked

正印    正官    日主        
 丙辰    甲午    己未

正官合日元天干....... Shocked

佢個樣真係有d似你post果幅相 Shocked

oh really,post埋上來睇下.分分鐘可以阻止多一宗醉駕的發生 Very Happy(講笑的)

aku8524 在 周六 2月 07, 2009 1:06 am 作了第 1 次修改
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  kan0318 周六 2月 07, 2009 1:05 am

咁腳兄,你唔介意就post上來睇睇啦,哈哈。
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  aku8524 周六 2月 07, 2009 1:08 am

kan0318 寫到:Aku姐姐一出手,我都要比面佢。

kan哥哥你少來這一套........客氣說話 Twisted Evil
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  kan0318 周六 2月 07, 2009 1:10 am

我從來都很謙虛,呵呵。

不過,我對那些牛皮燈籠是毫不客氣的。 tongue
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  aku8524 周六 2月 07, 2009 1:13 am

kan0318 寫到:咁腳兄,你唔介意就post上來睇睇啦,哈哈。

oh,load相的方法在此提供:
http://photobucket.com
在以上的網站內登記,然後就可以upload相啦,在load左的相下有IMGlink,(最尾個個)copy左佢放入來,就可以啦. Basketball
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  aku8524 周六 2月 07, 2009 1:16 am

kan0318 寫到:我從來都很謙虛,呵呵。

不過,我對那些牛皮燈籠是毫不客氣的。 tongue

做咩?又有牛皮燈籠激親你咩 Rolling Eyes
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  UN_UN_腳 周六 2月 07, 2009 1:19 am

testing..

點解reply 左 d post 晒唔到....

UN_UN_腳

回頂端 向下

發表  UN_UN_腳 周六 2月 07, 2009 1:22 am

唔係太方便 upload 佢d相上黎既.

不過佢睇落有d似. 至少令我睇完你post出黎既相, 可以去check佢個facebook就知個輪廓有幾似. Shocked

UN_UN_腳

回頂端 向下

發表  aku8524 周六 2月 07, 2009 1:24 am

UN_UN_腳 寫到:testing..

點解reply 左 d post 晒唔到....

慢慢 Razz
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  aku8524 周六 2月 07, 2009 1:24 am

唔緊要la.第一次load相係麻煩D啦. Basketball
熱鬧係因為我入左來嘛.haha tongue

aku8524 在 周六 2月 07, 2009 1:27 am 作了第 1 次修改
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  kan0318 周六 2月 07, 2009 1:24 am

哈哈,沒有,我只是想表達,我對人是會有兩種形式吧。

一點就明的,我會對他講多一點。
點極都唔明的,我首先會炳佢一輪,如果都唔明,這人我就會放棄。
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  UN_UN_腳 周六 2月 07, 2009 1:25 am

今日呢到好熱鬧...

已經破左同一時間最多人數 Very Happy

UN_UN_腳

回頂端 向下

發表  kan0318 周六 2月 07, 2009 1:29 am

對,真的是一時時熱鬧,高興、高興。
破了新的一年人數。
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  aku8524 周六 2月 07, 2009 1:29 am

kan0318 寫到:哈哈,沒有,我只是想表達,我對人是會有兩種形式吧。

一點就明的,我會對他講多一點。
點極都唔明的,我首先會炳佢一輪,如果都唔明,這人我就會放棄。

係人都唔鐘意蠢人架la Very Happy
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  kan0318 周六 2月 07, 2009 1:35 am

一些些吧,看是甚麼關係,

如果是師生,師傅當然想學生蠢,因為學生可以學得耐一點,師傅又可以搵多年錢。

如果是情侶、夫妻,又不同論法哦。呵呵
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  aku8524 周六 2月 07, 2009 1:40 am

kan0318 寫到:一些些吧,看是甚麼關係,

如果是師生,師傅當然想學生蠢,因為學生可以學得耐一點,師傅又可以搵多年錢。

如果是情侶、夫妻,又不同論法哦。呵呵

咁都俾你諗到真係輸俾你. Very Happy
我要膠珠啦,明天放假返公司floating sunny
aku8524
aku8524

回頂端 向下

發表  aku8524 周六 2月 07, 2009 8:32 pm

林曉培八字時柱:癸酉, 日主:己卯, 月柱:甲子, 年柱:癸丑 :bounce
kan,我都會post係u,D記.
aku8524
aku8524

回頂端 向下

1頁(共2頁) 1, 2  下一步

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章