道法自然(Facebook:Fortune Analyzer)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

有冇機會搵番唔見左既 CANON 充電器?

3 posters

向下

有冇機會搵番唔見左既 CANON 充電器? Empty 有冇機會搵番唔見左既 CANON 充電器?

發表  UN_UN_腳 周二 2月 03, 2009 12:38 am

有冇機會搵番唔見左既 CANON 充電器? Very Happy

UN_UN_腳

文章數 : 190
注冊日期 : 2008-12-06

回頂端 向下

有冇機會搵番唔見左既 CANON 充電器? Empty 回復: 有冇機會搵番唔見左既 CANON 充電器?

發表  kan0318 周二 2月 03, 2009 12:40 am

請留意卜卦通告的細則。
kan0318
kan0318
Admin

文章數 : 2914
注冊日期 : 2008-09-24

http://fantasticlife.longluntan.pro

回頂端 向下

有冇機會搵番唔見左既 CANON 充電器? Empty 回復: 有冇機會搵番唔見左既 CANON 充電器?

發表  UN_UN_腳 周二 2月 03, 2009 12:44 am

sorry...

就 3211

UN_UN_腳

回頂端 向下

發表  UN_UN_腳 周二 2月 03, 2009 12:53 am

我好想睇下究竟個充電器去左邊? 我成日覺得屋企d野有腳會自己走去玩. 之前有一次唔見左個 usb cap. 搵晒間房都唔見. 半年後竟然響書枱d label紙上面. 最邪係 d label 紙係我成日用黎貼書, 點可能個 usb蓋會響個到搵番 Mad

UN_UN_腳

回頂端 向下

發表  kan0318 周二 2月 03, 2009 1:02 am

出生:3211 年 性别:男 占事:Canon叉電器
排卦:元亨利贞网六爻在线排盘系统   http://www.china95.net
公历起卦时间:2009年2月3日0时51分 (报单数起卦-动爻加时辰)
农历:己丑年正月初九日子时
小寒:2009年01月05日13时10分
立春:2009年02月04日00时52分
干支:戊子年 乙丑月 己卯日 甲子时  (日空:申酉)
神煞:驿马-巳 桃花-子 日禄-午 贵人-子,申

离宫:风水涣         乾宫:风地观    
六神  伏神   本    卦         变    卦
勾陈       父母辛卯木 ▅▅▅▅▅      父母辛卯木 ▅▅▅▅▅  
朱雀       兄弟辛巳火 ▅▅▅▅▅ 世    兄弟辛巳火 ▅▅▅▅▅  
青龙 妻财己酉金 子孙辛未土 ▅▅ ▅▅      子孙辛未土 ▅▅ ▅▅ 世
玄武 官鬼己亥水 兄弟戊午火 ▅▅ ▅▅      父母乙卯木 ▅▅ ▅▅  
白虎       子孙戊辰土 ▅▅▅▅▅ 应 ○→ 兄弟乙巳火 ▅▅ ▅▅  
腾蛇       父母戊寅木 ▅▅ ▅▅      子孙乙未土 ▅▅ ▅▅ 应

找失物,妻財為用神,世持兄弟,已經是破財之象,應爻兄弟變爻回頭生子孫,似乎是被別人借去。
酉金妻財伏神兼入空亡,恐怕討回的機會不是太大。
kan0318
kan0318
Admin

http://fantasticlife.longluntan.pro

回頂端 向下

發表  UN_UN_腳 周二 2月 03, 2009 6:24 pm

好野wor! kan 兄.

確實之前連相機一齊借左俾朋友. 之後佢響間酒樓晚飯時俾番我. 但係返屋企之後又唔見左. 問過佢佢又話唔見...... Mad

UN_UN_腳

回頂端 向下

發表  UN_UN_腳 周二 2月 03, 2009 6:26 pm

唔該kan兄

我可唔可以再測?

如果再問朋友一之, 佢會唔會搵到個canon充電器?

UN_UN_腳

回頂端 向下

發表  kan0318 周二 2月 03, 2009 6:47 pm

哈哈,卜卦我只是初學,撞彩中吧,再來幫你一卜。

出生:43123 年 性别:男 占事:朋友手中的叉機
排卦:元亨利贞网六爻在线排盘系统   http://www.china95.net
公历起卦时间:2009年2月3日18时41分 (报单数起卦-动爻加时辰)
农历:己丑年正月初九日酉时
小寒:2009年01月05日13时10分
立春:2009年02月04日00时52分
干支:戊子年 乙丑月 己卯日 癸酉时  (日空:申酉)
神煞:驿马-巳 桃花-子 日禄-午 贵人-子,申

艮宫:天泽履         艮宫:火泽睽    
六神  伏神   本    卦         变    卦
勾陈       兄弟壬戌土 ▅▅▅▅▅      父母己巳火 ▅▅▅▅▅  
朱雀 妻财丙子水 子孙壬申金 ▅▅▅▅▅ 世 ○→ 兄弟己未土 ▅▅ ▅▅  
青龙       父母壬午火 ▅▅▅▅▅      子孙己酉金 ▅▅▅▅▅ 世
玄武       兄弟丁丑土 ▅▅ ▅▅      兄弟丁丑土 ▅▅ ▅▅  
白虎       官鬼丁卯木 ▅▅▅▅▅ 应    官鬼丁卯木 ▅▅▅▅▅  
腾蛇       父母丁巳火 ▅▅▅▅▅      父母丁巳火 ▅▅▅▅▅

看對方,應為用神,應持官鬼,旺於日辰,朋友也為這件事情煩惱中,世持申金變出未土回頭生,但被月沖,且燥土不生金,金又落空亡,朋友現在也想不起在那兒,妻財伏神,財物暫時還未找到,希望在子日找到吧?
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  UN_UN_腳 周二 2月 03, 2009 7:06 pm

THANK YOU KAN 兄 Very Happy

UN_UN_腳

回頂端 向下

發表  kan0318 周二 2月 03, 2009 7:13 pm

希望幫到你。 Very Happy
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  小新丁 周二 2月 03, 2009 7:20 pm

勁禾 kan兄...
係咪兄弟生子孫都可當作支借別人?
咁如果"我"向別人支借呢?應該點睇?/
小新丁
小新丁

文章數 : 420
注冊日期 : 2008-09-25

回頂端 向下

發表  kan0318 周二 2月 03, 2009 7:24 pm

小新丁 寫到:勁禾 kan兄...
係咪兄弟生子孫都可當作支借別人?
咁如果"我"向別人支借呢?應該點睇?/

子孫,其實就是八字的傷食,即傷食生財,但財又伏,借了給人,但別人不見了叉機。
你嘗試把它當作八字來看,很快會理解。

但在六爻卜卦中,我沒有用六獸、刑,哈哈!
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

發表  kan0318 周二 2月 03, 2009 7:26 pm

你借人,當然是世爻合財,應爻破財。
kan0318
kan0318
Admin

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章