道法自然(Facebook:Fortune Analyzer)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

男人頭 / TOM BOY 八字訊息

3 posters

向下

男人頭 / TOM BOY 八字訊息 Empty 男人頭 / TOM BOY 八字訊息

發表  UN_UN_腳 周三 1月 21, 2009 4:46 pm

我自己身邊有好幾個 "男人頭 / TOM BOY" LOOK既朋友.
前兩日將佢地既八字(有D只有年月日資料)逐個睇下, 發現佢地大家有一D共通點, 都幾有趣:

1. 八字中平均有 4-6 個字屬陽
2. 當中天干必包含"甲 / 丙"屬陽木陽火等字, 同時地支亦見"寅 / 午"陽木陽火等字.
3. 年柱干支未必太重要, 其中一個字可以係屬陽或屬陰

5個朋友中, 4個乎合以上條件 (由20幾至40幾歲), 只有1個八字睇落完全沒有關係.

請問大家之前有冇研究過類似既野? 大家可以分享一下! Smile

UN_UN_腳

文章數 : 190
注冊日期 : 2008-12-06

回頂端 向下

男人頭 / TOM BOY 八字訊息 Empty 回復: 男人頭 / TOM BOY 八字訊息

發表  sleephuman 周三 1月 21, 2009 8:09 pm

TB 同男人頭一樣????

我性格都幾男仔@@但我唔係TB
sleephuman
sleephuman

文章數 : 57
注冊日期 : 2008-11-23
年齡 : 37

回頂端 向下

男人頭 / TOM BOY 八字訊息 Empty 回復: 男人頭 / TOM BOY 八字訊息

發表  kan0318 周三 1月 21, 2009 9:46 pm

我甚少這些命例,但TB的性格應該是比較男性化,所以大部份都屬於陽干支亦很正常,通常她們說話都很直。
還有一點,他們應該是沒有財星的。就算有,也很弱。
kan0318
kan0318
Admin

文章數 : 2914
注冊日期 : 2008-09-24

http://fantasticlife.longluntan.pro

回頂端 向下

發表  UN_UN_腳 周三 1月 21, 2009 10:55 pm

sleephuman 寫到:TB 同男人頭一樣????

可能要 clarify 一下. TOM BOY 會準確D. 佢地都係鍾意女仔多D (好大機會係 lesbian), 而性格都好似男仔.

UN_UN_腳

文章數 : 190
注冊日期 : 2008-12-06

回頂端 向下

發表  sleephuman 周三 1月 21, 2009 11:51 pm

UN_UN_腳 寫到:
sleephuman 寫到:TB 同男人頭一樣????

可能要 clarify 一下. TOM BOY 會準確D. 佢地都係鍾意女仔多D (好大機會係 lesbian), 而性格都好似男仔.

嗯嗯~~ic^^
sleephuman
sleephuman

文章數 : 57
注冊日期 : 2008-11-23
年齡 : 37

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章